Dobrodošli kod Roce

Imanje se nalazi na području Velima, 3 kilometra od izlaza s autoceste A1 (Pirovac), 15 kilometara od Šibenika, 12 kilometara od Vodica. 

Uz to što smo poznati i kao izletničko odredište, prikladno za šetnju i obilazak, kao proizvođač pršuta i drugih suhomesnatih proizvoda, našim posjetiteljima nudimo mogućnost i da ih kupe u našoj trgovini po proizvođačkim cijenama, ili da uživaju u našoj ugostiteljskoj ponudi.

Naša dalmatinska konoba će Vas ugodno iznenaditi, kako svojim interijerom, tako i specijalitetima naše kuhinje, krušne peći, peke i ražnja, bilo da poželite mesne ili riblje specijalitete. 

Možda im more ne udara o vrata od konobe, ali pravi su Dalmatinci

Kako se kod Roce rade pršuti?

Proizvodnja vrhunskog pršuta počinje uzgojem svinja u Dalmaciji, kako su od davnine prakticirali naši stari. To su Yorkshire, Duroc i Landras jer samo ove tri vrste  daju prave pršute najveće kvalitete.

Nećemo duljiti, kad ste već došli do nas, sjednite, pa ćemo vam odrezati koju fetu, da probate o čemu mi tu pričamo. Uz dvije masline i čašu vina lakše ćemo se i bolje upoznati.

Gostoljublje

Gost je u Dalmaciji uvijek imao poseban status. Dali bi mu da jede i pije najbolje što ima u konobi, s njim bi dijelili postelju i toplinu doma, pa se nemojte začuditi kad vas kod "Roce" prime kao rođenog.

Čak je i kruh domaći, pečen svaki dan ispod peke.

Kako su to radili naši stari ?

Dio imanja Roce pretvoren je u etno muzej - kuću u kojoj smo sačuvali sve tradicionalne elemente života u Dalmaciji. Veliki dio imanja zauzima vinograd u kome se uzgajaju autohtone dalmatinske sorte. 

Ponesite kući

Nakon što isprobate sve delicije Roce , popijete čašicu domaćeg vina, sigurno ćete poželjeti makar djelić tih okusa i mirisa ponijeti sa sobom.

Sve što ste probali možete i kupiti u našoj trgovini: od pršuta, pancete, buđole, salama, kulena  pa čak i onaj domaći kruh ispod peke što ste ga jeli u konobi.

Možete nas kontaktirati svakim danom
od 08.00h do 22.00h
gsm: 00385 (0)91 4834043
e-mail: info(at)gospodarstvoroca.com

Facebook
https://www.facebook.com/gospodarstvoroca